Powrót

Grzybowe pyszności w naszej restauracji NOVA

04
09/15

Kuchnię Restauracji NOVA wypełnił ostatnio zapach grzybów. A to za sprawą kulinarnych eksperymentów naszego Szefa Kuchni Łukasza Gzowskiego.

Jego wzmożona aktywność w kuchni, spowodowana była wprowadzeniem jesiennej wkładki do karty menu. I tak oto udało się przygotować trzy propozycje, które mają zachwycić gości hotelowej restauracji.

Na początek aromatyczna zupa z kurek. Kurki to wyjątkowe grzyby, które doskonale dogadują się z wieloma składnikami. Ich aromatem możemy cieszyć się od maja do listopada. Koniecznie zmierzcie się z naszą zupą i sprawdźcie, czy odnajdujecie w niej smaki, które znacie z domu. Pierwsza propozycja z jesiennej wkładki do karty menu, to doskonałe wprowadzenie do drugiej potrawy.



Polędwiczka wieprzowa marynowana w świeżym tymianku, z włoskimi kluseczkami i borowikami duszonymi w białym winie ze śmietaną. Propozycja, która powinna zadowolić wszystkich wielbicieli grzybów. Polędwiczka wieprzowa to wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Idealnie nadaje się do marynowania z ziołami. Stąd pomysł, by połączyć je z tymiankiem. Zwieńczeniem dania są borowiki. Przepyszne, aromatyczne i szlachetne grzyby, których smak podkreśla w tym przypadku białe wino.

Ukoronowaniem obu potraw jest gorący strudel jabłkowy z lodami waniliowymi.

W imieniu Szefa Kuchni Restauracji NOVA Łukasza Gzowskiego, serdecznie zapraszamy do degustacji!